Republica Moldova a participat în premieră în perioada 16-18 aprilie cu stand la cea de-a 14-a ediție a Expoziției de Turism din Beijing COTTM 2018 (China Outbound Travel & Tourism Market), care a avut loc la Centrul Național de Expoziții Agricole din Beijing, China.
În cadrul evenimentului, pe lângă Agenția Turismului, împreună cu 5 companii moldovenești  (”Solei Turism” SRL, ”Cricova„ S.A., ”Tatra Bis” SRL, ”Asconi” și ”Visit Moldova” SRL) au expus materiale promoționale și vinuri, divinuri şi spumante la un stand comun, sub egida brandului turistic „Moldova: discover the routes of life”.
Scopul principal de participare la eveniment a fost promovarea turismului moldovenesc și a vinurilor autohtone (cramele şi zonele vitivinicole sunt principalele atracții ale Republicii Moldova pentru chinezi, fiind incluse în trasee turistice), stabilirea noilor relaţiilor de afaceri, cunoaşterea tendințelor din domeniu și a preferințelor turiștilor chinezi.
Republica Moldova reprezintă o destinație relativ nouă și exotică pentru turiștii chinezi, materialele expuse generând un interes deosebit. Timp de trei zile, standul țării noastre a fost vizitat de sute de persoane: experţi, reprezentanți ai agențiilor de turism, jurnalişti, bloggeri şi potenţiali parteneri de afaceri, cu care au fost derulate schimburi de informaţii şi experienţe. Evenimentul a fost o bună oportunitate pentru companiile moldoveneşti în vederea atragerii interesului turiștilor chinezi și promovării vinului autohton pe piața chineză. Conform estimărilor efectuate, în cadrul expoziţiei companiile participante au avut mai multe întâlniri de afaceri şi au adunat contacte noi, cu care urmează să iniţieze discuţii comerciale.
Expoziţia s-a bucurat şi de mediatizare – aspect foarte important pentru sporirea vizibilităţii Republicii Moldova ca destinație turistică. Printre partenerii media s-au regăsit posturi de televiziune şi ziare populare, precum CCTV, CRI, Xinhua, China Daily etc.
Participarea Republicii Moldova la COTTM a reprezentat o oportunitate inedită de promovare activă atât a imaginii ţării, atragerii turiștilor chinezi, creșterii volumului exporturilor de vinuri moldoveneşti pe piaţa chineză, precum și atragerii investițiilor chineze în economia țării.
Expoziția COTTM 2018 a atras prezența celor mai mari companii din domeniul turismului din întreaga lume. Participarea țării noastre a avut loc la iniţiativa Agenției Turismului a Republici Moldova, cu susținerea MIEPO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here