Astăzi a fost dat startul rutelor comune Moldova – România și anunțate proiectele care urmează a fi realizate până la sfârșitul anului 2018: Ruta ”Ștefan cel Mare și Sfânt” și deschiderea Birourilor de promovare turistică a României la Chișinău și a Republicii Moldova la București. Ruta ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi finanțată din bugetul Ministerului Turismului din România și va include cetățile și hrubele din vremea marelui Domnitor.
Proiectul ,,Ruta Vinului” va fi primul proiect realizat și implementat în comun cu partea Română, destinat în special turiștilor din Asia (China, Japonia, Coreea de Sud, etc.), dar și celor din America de Nord și cea de Sud. Lansarea rutei turistice comune ,,Ruta Vinului” este realizată implicit în contextul deținerii de către Republica Moldova a titlului de ,,Capitala Mondială a Turismului Vinicol a anului 2018”, dar și includerea respectivei rute în ,,Drumul Vinului European”, proiect care împreună cu Ministerul Turismului din România, se propune de a fi inclus în proiectele relevante ale Organizației Mondiale a Turismului pe lângă ONU, precum este ,,Ruta Mătăsii”. Proiectele au fost prezentate cu prilejul vizitei de lucru a directorului general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu în România, la invitația Ministrul Turismului român, Bogdan Gheorghe Trif. Vizita are drept scop extinderea colaborării dintre cele două țări prin formarea unui grup de lucru în vederea implementării rutelor turistice: ”Ruta Vinului”, ”Ruta Cetăților” și ”Ruta Mănăstirilor”.
Vizita de lucru a Directorului general în România reprezintă o oportunitate de a impulsiona buna colaborare și a consolida proiectele deja demarate dintre cele două țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here