Stanislav Rusu, Directorul general al Agenției Turismului a Republicii Moldova, a participat la cea de-a 63-a ediție a ședinței Comisiei Organizației Mondiale a Turismului pentru Europa, desfășurată în orașul Praga.

Ședința Comisiei Organizației Mondiale a Turismului (OMT) pentru Europa este o reuniune anuală în cadrul căreia sunt discutate domeniile prioritare ale statelor europene membre ale OMT, precum și abordarea respectivelor priorități în cadrul noului Program de activitate, cât și viziunii Organizației.
În cadrul ședinței, desfășurate în 12-13 iunie s-a discutat despre ”Promovarea inovației, ecosistemelor și Digitalizarea în Turism”. De asemenea, s-au examinat și stabilit modalitățile oportune, care pot contribui la dezvoltarea competitivității industriei turistice europene prin intermediul instrumentelor și a competențelor digitale.
În același timp, la ședință domnul Stanislav Rusu, ca și reprezentant al țării titulare de ,,Capitala Mondială a Turismului Vinicol 2018”, în contextul găzduirii la Chișinău în septembrie curent, a Conferinței Mondiale a Turismului Vinicol sub egida Organizației Mondiale a Turismului, a efectuat o prezentare a potențialului turistic vitivinicol moldovenesc și a invitat oficial pe cei prezenți la Conferința din septembrie.
De asemenea, Domnul Stanislav Rusu a avut întrevederi bilaterale cu E.S. Domnul Zurab Pololikashvili, Secretar general al OMT, cât și cu oficiali ai ministerelor și autorităților din domeniul turismului din Europa, în cadrul cărora a discutat detaliile și momentele organizatorice pentru desfășurarea cu succes a Conferinței Mondiale a Turismului Vinicol, ce va avea loc la Chișinău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here