În perioada 6-7 septembrie, Republica Moldova va fi gazda celei de-a treia ediții a Conferinţei globale privind turismul vinicol a UNWTO. Evenimentul este organizat de Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu Organizația Mondială a Turismului (UNWTO).
Scopul acestui eveniment constă în sporirea vizibilității Republicii Moldova ca destinație turistică atractivă la nivel mondial prin valorificarea potențialului său vitivinicol unic în lume, gastronomic, eco-rural și cultural. La eveniment vor participa cele mai reprezentative companii și autorități din țările care au drept prioritate dezvoltarea turismului vinicol. Țara noastră va găzdui cca 300 de experți în domeniul oenologiei și a turismului vinicol din peste 60 de țări.
Conform agendei prealabile în prima jumătate a fiecărei zile vor fi abordate și discutate problemele actuale ale domeniului: provocări, dezbateri, prezentări de istorii de succes și bune practici, ore de master-class, etc. cu cei mai renumiți experți și profesioniști ai turismului vinicol din lume.
În partea a doua a fiecărei zile vor fi organizate vizite la cele mai reprezentative, din punct de vedere turistic, vinării din Republica Moldova, cu prezentarea produselor vinicole și a ofertelor turistice: degustări de vinuri, gastronomie, programe cultural-artistice, artizanat, etc.
Conferința urmează să fie mediatizată pe larg în toate țările participante prin intermediul mijloacelor mass-media și a rețelelor de socializare, precum CNN International.
La eveniment va participa Secretarul general al UNWTO, E.S. Domnul Zurab Pololicașhvili. Prima ediție s-a desfășurat în 2016 în Georgia, iar cea de-a doua în Argentina în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here