Speranța de viață a unui nou-născut din Uniunea Europeană era în 2016 de 81 de ani, potrivit unui studiu EUROSTAT. Statistica se referă la o persoană care va suferi o moarte naturală, nu una provocată de factori neobișnuiți: boală, accidente, etc. În funcție de regiune, diferența între cel mai ridicat și cel mai scăzut nivel al speranței de viață este de 11,9 ani.

Regiunile cu cel mai ridicat nivel al speranței de viață se regăsesc în principal în Spania și Italia, în timp ce majoritatea regiunilor cu o vârstă prematură a decesului din cauze naturale sunt în estul UE.

Concret, cel mai mult trăiesc locuitorii din regiunea în care se găsește capitala Spaniei, Comunitat de Madrid, unde oamenii trăiesc în medie 85,2 ani. Clasamentul este completat de alte două zone din Spania, La Rioja și Castilla y León, la care se alătură o zonă din Italia: Provincia Autonoma di Trento, toate cu o medie de 84.3 ani. În regiunea în care se găsește capitala Franței, Île de France oamenii au o speranță de viață de 84.2 de ani.

La celălalt capăt al clasamentlului, bulgarii din Severozapaden trăiesc doar 73.3 ani, românii din sud-estul țării 74,4 ani, iar ungurii din Észak-Magyarország 74,6 ani.

Sursa: Eurostat

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here