Directorul Agenției de Investiții a Republicii Moldova,  Rodica Verbeniuc și Andrei Molcian, director al Departamentului de Turism, Ministerul Sportului și Turismului al Republicii Belarus au semnat astăzi un protocol de colaborare. Cei doi și-au exprimat dorința de a-și extinde relațiile de cooperare în domeniul turismului, prin crearea condițiilor favorabile pentru atragerea investițiilor în scopul susținerii și dezvoltării turismului. De asemenea, oficialii din Republica Moldova și Republica Belarus au făcut schimb de bune practici în domeniul infrastructurii turistice și pregătirea profesională a personalului din industriile turistice. În scopul dezvoltării relațiilor bilaterale în domeniul turismului, Republica Moldova și Republica Belarus vor favoriza și în continuare dezvoltarea cooperării între instituțiile publice din domeniul turismului și vor contribui la stabilirea relațiilor între asociațiile turistice, întreprinderi şi alte organizații participante la dezvoltarea turismului. În același timp, părțile vor contribui la diseminarea pe teritoriul statului propriu a informației cu privire la posibilitățile turistice a celeilalte părți, prin intermediul mass-media, precum şi prin organizarea în comun a expozițiilor, conferințelor, seminarelor, etc.

Chiril Gaburici a menționat și despre noua cursă aeriană – Minsk-Chișinău, care a fost lansată la 30 octombrie curent. Ministrul susține că această cursă a fost așteptată nu numai de cetățeni, dar și de agenții economici, care circulă între Chișinău și Minsk. Chiril Gaburici este sigur că această cursă va avea un impact pozitiv asupra economiei ambelor țări în perioada imediat apropiată.

Reamintim că noua cursă aeriană Minsk-Chișinău va fi operată de compania „Belavia” din Belarus. Aeronavele vor decola din Chișinău spre Minsk în zilele de marți, joi și duminică la ora 14.05 și de la 9.05 – în zilele de luni și vineri. Durata călătoriei este de aproximativ o oră și 30 de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here