Cel de-al treilea curs de formare profesională în domeniile brutărie-patiserie-preparare de produse făinoase a început la Cimișlia. Trainingul organizat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud în parteneriat cu firma italiană „Green Projects” SRL, este gratuit și se predă prin metoda exersării, în cadrul master-classurilor oferite de către profesori cu renume din Provincia Novara, Italia.

La curs s-au înscris candidați din Ștefan Vodă, Cahul, Cimișlia și Basarabeasca și Chișinău. Ei vor să învețe să coacă pâine după rețeta italiană, precum și alte produse de panificație caracteristice bucătăriei acestei țări.

Printre ei se regăsesc atât angajați, cât și persoane care dețin sau administrează restaurante, mori, brutării și activează în domeniu, sau doresc să inițieze, în viitorul apropiat, o afacere în domeniile brutărie și patiserie.

Instruirile sunt parte a proiectului „Non Solo Pane”, inițiat și implementat în Regiunea de Dezvoltare Sud de antreprenorul italian Albino Irali și compania „Green Projects” SRL, administrator Claudio Li Calzi, în parteneriat cu ADR Sud.

„În baza unui Acord de colaborare cu administrația Provinciei di Novara, am reușit să îi interesăm pe oamenii de afaceri italieni să își împărtășească secretele profesionale cu brutarii din Moldova. Italienii au o experiență deosebită în fabricarea pâinii și ne bucurăm că ei și-au exprimat disponibilitatea de a-i ajuta pe moldovenii din breasla brutarilor și patisierilor”, menționează Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Cel de-al treilea curs se desfășoară pe durată unei săptămâni și are la bază tehnologia de fabricație în stil italian. Trainingul este susținut de Giovanni Meli, profesor renumit în domeniu, din Provincia Novara, Italia.

Instruirile sunt gratuite și au ca scop formarea profesioniștilor cu înaltă calificare  pentru angajatorii locali și internaționali, dar și informarea noilor antreprenori din domeniu privind posibilități de finantare pentru obtinerea utilajului necesar în desfășurarea activității.

Totodată, proiectul „Non Solo Pane” își propune creșterea competitivității economice a Regiunii de Dezvoltare Sud prin consolidarea capacităților antreprenoriale și profesionale în domeniile brutărie și patiserie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here