Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a mers la Sculeni pentru a inspecta mersul lucrărilor de construcție a noii zone de control vamal (ZCV), care se va afla la circa 200 m distanță de postul de frontieră. Odată cu darea în exploatare a noii facilități, majoritatea formalităților de control și vămuire a mărfurilor se vor efectua aici, fapt ce va elimina staționările de autocamioane, care ajung acum, în zilele aglomerate, până în localitate. Vama de la Sculeni se numără printre cele mai tranzitate posturi de frontieră, fiind traversată, săptămânal, de circa 1 800 de autocamioane.

Vitalie Vrabie s-a întâlnit pe șantier cu responsabilii de proiect și a convenit cu aceștia modalitatea de amplasare a principalelor elemente de infrastructură. Totodată, șeful Vămii a solicitat să  fie urgentate lucrările, astfel încât, noua zonă de control vamal să fie funcțională începând cu primăvara anului viitor.

Ca să poată fi grăbite lucrările, muncitorii trebuie să înceapă rapid reparațiile capitale la clădirea postului de frontieră Sculeni, care, deși va rămâne funcțional pe perioada lucrărilor, totuși, își va reduce din capacitatea de procesare.

Conform proiectului, noua ZCV se va întinde pe o suprafață de 0,67 ha, ceea ce va permite amenajarea unui lot pentru staționarea a circa 50 – 60 de autocamioane. Anul trecut, pe 29 decembrie, un proiect de infrastructură similar a fost dat în exploatare în apropiere de postul de frontieră Otaci, unde este înregistrat un flux sporit de automarfare. Astfel de construcții sunt planificate și în proximitatea posturilor vamale Giurgiulești și Costești.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here