(P) Fiece tânăr din Moldova trebuie cel puțin jumătate de an să trăiască în altă parte. Fie asta într-un oraș mare din SUA, sau într-un sat din Franța care e specializat în producția de vinuri, sau chiar în centrul Chinei, unde mulți din populația locală n-au văzut europeni.

Cu ajutorul programului AU PAIR acest schimb de experiență e posibil.

Iată destinațiile spre  care puteți pleca, locui și călători timp de un an: Statele Unite ale Americii, Germania, Franța, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Spania, Austria, Elveția, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda și China.

Care sunt avantajele că vei călători prin AU PAIR

#1. Ajungi într-un loc de pe pământ pe care până acum l-ai văzut doar în vederi sau în fotografii de pe Instagram;

#2. Interacționezi cu persoane de diferite culturi, așa cum ai văzut în filmele cu Indiana Jones. Iar „Orel ili Reshka” nu mai este doar o emisiune pe Youtube.

#3. Îți perfecționezi  limba engleză, sau de ce nu, înveți o limbă nouă. Chineza mandarină de ex, este una din cele mai populare limbi pentru a fi învățate acum, mai ales dacă te orientezi în carieră pe partea business. Nimic nu e mai util decât să te afli într-un mediu cu vorbitori nativi ai unei limbi.

#4. Înveți să lucrezi în medii care în Moldova nu le-ai întâlni, ceea ce te face să fii mai flexibil și mai adaptabil în viitoarea ta carieră, lucru foarte important pentru CV-ul tău.

#5. Înveți să ai grijă de tine, să-ți bugetezi banii și să devii o persoană responsabilă și în afara Moldovei.

#6. Faptul că ești în program îți minimizează la maximum cheltuielile, asta dacă ai încerca să călătorești din cont propriu, astfel poți vedea mai multe cu bani mai puțini.

#7. Fiind într-o țară străină mereu e mai ușor să călătorești în altă țară, pentru un week-end sau sărbători sezoniere, lucru mai puțin aplicabil la prețurile de avion din Moldova.

#8. Faptul că vei avea o experiență internațională este un avantaj enorm atât dacă vrei să depui actele la vreo universitate de peste hotare sau dacă îți cauți un job.

 

 

Ce trebuie voi să faceți în schimb

Participantul locuiește în familia gazdă și este primit ca un membru al familiei. I se oferă cameră separată, alimentare, asigurare medicală, posibilitatea de a frecventa cursurile și de a călători.

În schimb, Au Pair ajută familia în îngrijirea copiilor și lucru ușor menajer prin casă de aproximativ 5 ore zilnic. Familia oferă bani de buzunar (260 euro – 800$ lunar), 1,5 – 2 zile libere pe săptămână și vacanță plătită. Timpul liber, participanții la program îl dedică studierii limbii străine, călătoriilor și evenimentelor cultural-distractive.

De asemenea, pentru a participa la program este necesar să aveți între 18 și 29 de ani, și să cunoașteți cel puțin una din următoarele limbi străine: engleza, franceza sau germana.

 

Cine e compania care facilitează schimburile de experiență

National Au Pair Center „Rejans-Prim” deja de 12 ani este unicul reprezentant oficial al programului de schimb cultural pentru tineri AU PAIR.

În calitate de membru al organizațiilor internaționale IAPA și WYSE Travel Confederation,  agenția este acreditată în prestarea serviciilor la nivel internațional și colaborează numai cu reprezentanți oficiali ai programului AU PAIR în țările sus menționate. Fapt ce garantează participanților securitatea și exclude riscul de a deveni victime ale exploatării și traficului de ființe umane.

Aflați mai multe informații despre serviciile AU Pair și expediați cererea de participare aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here